10 måter å nyte ferske jordbær på, som du kanskje ikke visste:)

Inneholder annonselinker

oppe


Telysene som ikke er brannfarlig!

Nyt jordbær til den siste grønne stilken. TilSett jordbær i drikken, i pai og salat og smør dem i ansiktet. Jordbær er både kalorifattig og har et høyt innhold av vitamin C. Perfekt!

Jordbær med fløte og sukker er en klassiker fordi den er enkel og godt og går aldri av moten. Men jordbær kan utforskes på mange andre måter. Her gir vi deg 10 tips hvis du ønsker å bytte ut klassikeren.

Husker du hvor kald bilen var i vinter? Du burde hatt denne..

Salat. Skjær moden jordbær i skiver og dekk bunnen av en tallerken. Hell over balsamicoeddik og litt sukker og la den trekke i 10 minutter. Avslutt med nykvernet pepper.

Suppe. Bland 300 gram jordbær med 2 dl konsentrert hylleblomstsaft (Bruk en annen saft dersom du ikke får tak i), skallet fra halv sitron og kornene på en kvart vaniljestang.
Suppen serveres med skyr eller gresk yoghurt på toppen.

Den perfekte belysning til teltet!

Sjokolade. Skyll og tørk jordbærene grundig. Smelt 100 gram mørk sjokolade i en bolle. Dypp den nederste halvdelen av jordbæret i sjokoladen og legg dem til tørk på bakepapir.

Ansiktet. Jordbær renser og trekker huden sammen. En jordbærmaske er bra for fet hud med åpne porer. Skyll 5 jordbær i kokende vann. Mos bærene med 2 ss. yoghurt og bland inn 2 ts. honning.
Bland inn finmalte mandler eller mandelmel til blandingen er glatt.
Smør jordbærkremen ​​inn i ansiktetet og vask vekk i lunkent vann etter 10 minutter.

Har du noengang sett et kulere telt?

Ostekake. Bland jordbær med rabarbrakompott som topping i en ostekake.

Dressing. Bland 100 gram ferske søte jordbær med en ss rapsolje og 1 ss. hvitvinsedikk + salt og pepper. Bruk dressingen på grønn salat. Tilsett gjerne stekte mandler for ekstra god smak.

Den nye generasjonen Hoverboard!

Pai. Legg et bakepapir på en stekeplate og lett på fordel utover en smørdeig.. Dekk deigen med tynne skiver av marsipan. Dryss med 1 ts. revet sitronskall. Dekk med tynne skiver jordbær og dryss over litt hakkede mandler. Stek kaken i 20-25min på 200 grader. Serveres varm, gjerne med vaniljeis.

Drikk. Fyll et glass mojito med jordbær. Mojito blandes av av 4 cl rum, 2 cl jordbærsirup 6 cl farris, mynte og lime.

Så enkelt får du orden i sokkeskuffen!

Marengsbunn. Visp fløt, bland inn jordbær og legg blandingen mellom to marengsbunner.

Syltetøy. Kok 250 gram rabarbra kjele med vann i tre minutter. Bland rabarbraen med 750 gram jordbær og 3 dl sukker. Mos alt sammen godt og la jordbærmassen koke i 5 minutter. Bland blandingen med en stavmikser til det har syltetøykonsistens.


Med denne kan du skrelle all slags frukt:)

Likte du denne? Del den på Facebook!

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.