14 feil som kan koste deg dyrt når du kjøper «ny» bruktbil!

Er du på jakt etter «ny» bruktbil? Det er et stort marked der ute, og det varierer stort i pris. Mange av oss jakter etter det skikkelige gode kjøpet, der vi får drømmebilen for gi-bort pris.
Men det er verdt å ha i bakhodet at det er ikke ALLTID det lureste er å kjøpe den billigste utgaven av bilen du ser etter.
Her får du 14 ting du bør sjekke, som kan ha innvirkning på bilkjøpet og prisen.

Inneholder annonselinker

680@80

1. Dyre dekk
Det er kjedelig å undersøke dekkene på bilen når du skal kjøpe bil. Men det er mye kjedeligere å kjøpe nye – Det kan koste deg mange, mange tusen kroner. Ta derfor dekkenes tilstand med i beregningen. Og husk å sjekke både sommer og vinter.

Bruk denne på felgene dine, og de varer mye lenger!

motor

2. Feil motor
Hvorfor er prisene så forskjellig på to tilsynelatende identiske biler? Ofte er det motoren. Noen motorer er mer ettertraktet enn andre, og kan derfor koste mer. Sammenligne ulike bilutgaver for eksempel via finn.no for å skape et bilde av hva som er rimelig og passer for deg. Og les deg opp på motoren du ønsker å kjøpe.

3. Dyr forsikring
Hvor mye vil du betale i forsikring på din fremtidige bil? Undersøk nøye hva det vil koste deg. Det er biler som bare koster noen hundrelapper per år – og det er biler som koster flere titusener.


Slipp å skrape bilvinduet på vinteren, men denne kjekke saken!

4. Ikke oppdatert bil
Bilprodusentene oppdaterer sine modeller ofte – og noen ganger er det vanskelig å vite om en bil du ser på har de nyeste oppdateringer eller ikke. Dette er viktig, og to biler som er laget med bare uker fra hverandre kan ha forskjellige spesifikasjoner og er da igjen verdt forskjellige. Ofte kalles oppdateringer «facelift». Undersøk litt på nettet før du kjøper.
F.eks kan to biler, begge produsert i 2012, se bare litt forskjellig ut, men allikevel er en mye mer populær enn den andre.


Kjøpt bil uten ryggesensor? Da er denne noe for deg!

service

5. Service
Ulike modeller vedlikeholdes forskjellig og ved forskjellig kilometerstand. Kanskje den bilen du ser på står foran en stor og kostbar service? Sjekk hva som gjelder for din bil, og er det snart storservice så er det bare å prute skikkelig!

6. «Må Eu-godkjennes»
Noen ganger ser du annonser for biler som «må Eu-godkjennes», ofte da til litt lavere pris en nylig godkjente. Her er det flere varsellamper. Noen ganger skriver selger av bilen må eu-godkjennes, men at bilen sklir rett gjennom, han «gidder» bare ikke gjøre det, og gir deg derfor avslag i prisen for at du skal ordne det selv. Dette er nesten det verste faresignalet, for hvem gir vel bort penger?
Av og til skriver selger at dette og dette må fikses for å få bilen godkjent, dette er nesten bedre, men uansett, vær mistenksom her! Sjansen er stor for at den nåværende eieren vet at noe er som det ikke skal med bilen og ønsker å gi deg problemet og kostnadene.

Sørg for at barna ikke får solen i øynene under bilturen!

service2

7. Mistet servicebok
I serviceboken skal alt som er gjort med en bil dokumenteres. Det er et utmerket verktøy for å overvåke hvordan en bil har blitt tatt vare på. Mangler denne kan være mistanke om at har blitt slurvet litt med servicer, noe som igjen kan påvirke bilens levetid. Vil du likevel kjøpe en bil uten servicehistorikk er det et stort argument for pruting i pris.

8. Eierkontroll
Er det virkelig bilens reelle eier du gjør forretninger med? Hvis ikke, kan det bli SVÆRT dyrt. Sjekk eierens identitet og sammenligne navnet på registreringsbevis . Hvis du har mistanke om at ikke alt er som det skal – dropp det.

9. Selg først – Kjøp deretter
Mange er sultne på en ny bil, og slår til så fort den riktige modellen dukker opp til riktig pris. Men husk at hvis du har en bil fra før, ender du opp med å betale for to biler. Og noen ganger kan det ta tid å bli kvitt den gamle. Hvis du klarer deg uten bil for en stund, kan det være smartere å selge den gamle før du kjøper den ny.


Denne gjør bilvasken så mye lettere!

eierbytte

10. Gjennomføre eierskifte riktig.
Når du kjøper en brukt bil må du være sikker på å varsle eierskifte. Det vanligste er at informasjonen er fylt ut på salgsmelding som deretter leveres til statens vegvesen. Pass på at dette er gjort riktig, og det beste er at kjøper og selger fyller ut sammen.

Markedets minste bluetooth-handsfree?

11. Bil med vanlige feil
De fleste nyere bilmodeller er stort sett bra – men det finnes modeller med tilbakevendende og noen ganger kostbare feil. Dette kan innebære motorer som ødelegges eller hjul som er latterlig dyre.
Bruk google for å se om din drømmebil har noen vanlige feil.


Redd for at barna eller hunden stikker av deg? Med denne vet du alltid hvor de er:)

12. Gjeld/pant i bilen
Er det noen pant på bilen du har tenkt å kjøpe? Vær 100% sikker på at dette ordnes opp i hvis du kjøper bilen.


Aldri gå tom for strøm på mobilen, bruk denne når du er ute å kjører!

storbil

14. For stor bil
Mange velger å kjøpe større biler enn de faktisk trenger når du kjøper brukte biler. Og større biler betyr ofte høyere kostnader og høyere drivstofforbruk. Tenk godt igjennom hva slags bruk du har i bilen.

Denne kan spare deg for mye penger ved en kollisjon!

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde: expressen.se

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.