3 gode råd til deg som kjenner en som er altfor stresset!

Inneholder annonselinker

Kjenner du noen som lider av stress, kan det være vanskelig å vite hva du skal gjøre for å hjelpe personen. Men eksperter har kommet med 3 tips for folk som kjenner en stresset person.

Feil med mobilen, og lyst å reparere den selv? Da trenger du dette!

oppe

Ta en prat
Selv om dette kan være en ubehagelig situasjon for både deg som omsorgsperson og personen som viser tegn til stress, er det viktig at du snakker med dem om dine bekymringer.

Kartlegg hva som er endret i livet deres. Hjelp personen til å finne ut hva som er annerledes i forhold til de dager da han eller hun ikke viste tegn på stress.

Denne sørger for varmere bil på kalde vinterdager!

Vær konstruktiv
Som stressrammet kan det være mange ting man ikke har lyst til. I stedet for at fokusere på de tingene, som den stressede ikke vil eller kan, så be personen om at utpeke, hva han eller hun egentlig har lyst til. Noe MÅ endres.

Hold fast på, og vær klar og tydelig på at personen må gjøre noe annerledes. Man kan ikke forvente at man får det bedre, hvis man ikke gjør noen endringer.

Langtur med barna i baksete? Kanskje de hadde likt å ha dette?

Vær forståelsesfull og tålmodig
Det hjelper ikke å bare legge vekt på at personen har skylden, for eksempel ved å si «du jobber for mye.»

I stedet bør du lytte, forstå, men gjør det klart at du ikke vil se at stresset sakte med sikkert ødelegger personen, og gjør så han eller hun endrer personlighet og ikke lenger er seg selv.

Bry dere om hverandre!
Stress og andre lidelser kan være vanskelig å oppdage, vanskelig å prate om for pårørende, og hvertfall vanskelig å prate om for den som er rammet.
Tør å ta en prat med noen du tror sliter

Likte du denne? Den del med vennene dine på Facebook!

Kilde.samvirke.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.