5 ting du ikke visste om pizza!

Inneholder annonselinker

Pizza er en favoritt på middagsbord hos mange i Norske hjem, men hvor mye vet du om den runde lekkerbiskens opprinnelse? Lær litt mer her.

oppe


Få orden på kjøkkenet, med denne magneten!

Sporløs
Det er umulig å spore hvor pizzaen oppsto. Ordet pizza er både knyttet til den greske pita og tyrkisk pide, som igjen er en Middelhavsutgave av flatbrød.

Liten, og genial lommelykt!

Flatbrød-likhet
Mange ordbøker på napolitansk dialekt fra slutten av det 18. århundre forteller oss at ordet pizza er likt det som andre steder i Italia ble kalt focaccia – som igjen er et flatt brød dynket med olje, som er stekt raskt i ovnen.

Lommelykt med solcelle – smartere blir det ikke!

Restaurantbetegnelse
Ordet pizzeria er ikke oppført i en italiensk ordbok før 1918. Selv i 1947, da en napolitansk journalist beskrev sin by i en riksdekkende avis, skrev han ordet i anførselstegn.

Det har aldri vært enklere å måle feberen på barna!

Musketerfavoritt
En av de første beskrivelsene av en pizza som vi kjenner den i dag, kommer fra forfatteren av «De tre musketerer», som besøkte Napoli i 1830-årene.

Det perfekte turbestikk!

Dronningenavngivelse
Napolitanerne hevder å være skaperne av den første navngitte pizzaen: Pizza Margherita. Hun var dronningen av Savoy og besøkte Napoli i 1889. Hun ønsket å smake en pizza og bestilte en pizzabaker, eller en pizzaiolo til å lage henne 3 forskjellige typer: en med olje, en med småfisk og en med tomater, mozzarella og basilikum. Dronningen likte best den siste, og den ble da oppkalt etter henne.

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde.samvirke.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.