5 ting man helst ikke bør spise!

Inneholder annonselinker

Noen mener at det blir feil å kalle noe før søppelmat. Og at det istedet er en ting som er søppel, og noe annet som er mat. I det hektiske og travle samfunnet vi lever i, er det ofte lettest å kjøpe seg noe mat på veien, som går raskt og smaker godt, det er ofte lett å glemme at mat er grunnleggende drivstoff og næring for kroppen.
Det er selvsagt lov å kose seg, men noe bør man ha i bakhodet.
Her ser du noe man helst ikke bør spise.

Hoverboardsesongen er endelig her!

oppe

Dropp søte drikker
Det betyr brus, noen juicer, og energidrikker blant annet. En studie publisert i august 2013 fant ut at å drikke sukkerholdig drikke bidrar til vektøkning og økt risiko for metabolsk syndrom og leversykdom. På den andre siden betydde det å redusere inntaket av leskedrikker assosiert med mindre vektøkning og metabolsk forbedring. Unngå brus og velg heller Farris med smak f.eks

Karneval snart? Dette er de råeste kostymene:)

Unnge «lettbrus»
lettbrus er vanligvis søtet med aspartam, sukralose eller sakkarin. En studie publisert i september 2012 mener at daglig inntak av lettbrus er assosiert med økt risiko for hjerneslag eller hjerteinfarkt. Det finnes også bevis på at hyppig inntak av kunstig søtet brus kan være knyttet til fedme, diabetes og hjertesykdommer.

Unngå lyst brød
Et hvetekorn er sammensatt av tre lag: kli, kim og stivelse. I prosessen med å lage hvitt brød, blir kornene strippet av den næringsrike kli og bakterie – slik at bare det stivelsesholdige endospermen blir igjen. Raffineringsprosessen fjerner da nesten alle vitamin E, 80 prosent av jernet og 50 til 80 prosent av B-vitaminene, pluss mange andre næringsstoffer. Gå for grovest mulig brød istedet.


Slik lager du akvarium litt utenom det vanlige:)

Unngå kunstig transfett
Kunstige transfettsyrer dannes når vegetabilsk olje omdannes til et halvfast stoff ved behandling med hydrogen ved høye temperaturer og trykk. Transfett finnes blant annet i margarin og en del bearbeidet mat.
Du unngår transfett ved å spise så naturlig og rent som mulig.

Pass på bearbeidet kjøtt
Forskere mener at bearbeidet kjøtt, inkludert pølser, bacon og kjøttpålegg er knyttet til økt risiko for tykktarmskreft. Konserveringsmiddelet som ofte finnes i det kan være kreftfremkallende.

Alle små gutter og jenters drøm!

Det er klart, man skal spise og kose seg, og man lever bare en gang. Men hvorfor ikke prøve å leve den gangen best mulig og lengst mulig! En kropp som holdes sunn, varer lenger:)

Likte du denne? Del den på Facebook!

Kilde: ehow.com

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.

,