6 ting du må huske å slå av før ferien!

Inneholder annonselinker

oppe

Norges råeste kikkert!

Det er ingen grunn til å sløse penger, så her får du en liten oversikt over hva du bør slå av og plugge ut i sommer, og særlig når ferien er i gang!

Slå av dine apparater
Trekk støpslet ut av bryteren til alle elektriske apparater som vannkoker, mikrobølgeovn, kaffetrakter og hårføner – så reduserer du strømforbruket og unngår at apparater blir skadet av overspenning hvis lynet skulle slå ned i nabolaget.

Utelys som ikke trenger strøm! Genialt og billig!

Ingen elektronikk på standby
Slå av alt elektronisk utstyr: PC, router, spillkonsoller og flatskjerm. Slå også av tv-opptakeren om du ikke «MÅ» ta opp noen programmer mens du er borte. Trekk pluggene ut av kontakten for å være på den sikre siden. De fleste enheter har husker tid, kanaler og andre innstillinger. Med eldre elektronikk, kan det hende du må stille inn noe på nytt, men det er det verdt.


Norges råeste hustelt!

Unngå lyn i telefonen
Har du fortsatt hustelefon? Trekk støpslet ut av telefonen. Dette sikrer telefonen mot lynnedslag. Det samme gjelder for TV-bokser og antennekontakt.

Endelig et actionkamera som er verdt pengene!

Slå av varmepumpen. Uansett om du har oljefyr, fjernvarme eller hva du har, slår du av varmepumpen i hele mai til september – er det penger å spare.

Unngå å være usikker – Skaff deg et alkometer!

Unngå vannskader
Steng av vannet for å unngå en mulig vannskade. Du slår vannet på eiendommens hovedventil, som vanligvis sitter i en vannmåler. Det er stort sett ingen grunn til at vannet skal stå på i en tom leilighet eller tomt hus.

Det har aldri vært enklere å dele en ananas!

Slå av fryseren
Tøm og slå av kjøleskapet og fryseren hvis du er borte lenger. Det er ikke mye strøm å spare, men du unngår å komme hjem til en fryser full av råtten mat, hvis det har vært et strømbrudd. Ikke glem å la døren stå på gløtt for å unngå dårlig lukt og mugg. Lag alternativt en avtale med naboen om å holde et øye med huset – det er i alle fall en god idé.

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.