9 ting du aldri børspise hvis du ønsker å unngå halsbrann!

Inneholder annonselinker

Halsbrann kan være svært ubehagelig, og noen lider mer av det enn andre. Sjekk denne oversikten for å se hvilke matvarer som ofte er årsaken til halsbrann .

Hengekøyen du virkelig vil ha!

Sitrus
Kanskje ikke så overraskende , sitrusfrukter og juice fra sitrusfrukter er ofte skylden for halsbrann. Sitrusfrukter er veldig syrlig og kan føre til halsbrann. Det samme gjelder hvis du drikker juice fra sitrusfrukter på tom mage.
sitrus

Tomater
Tomater inneholder som sitrusfrukter også mye syre, så derfor kan de også forårsake halsbrann, spesielt hvis du spiser dem på tom mage.
tomater

Løk og hvitløk
Løk og hvitløk kan virke avslappende på lukkemuskelen mellom spiserør og magesekk. Derfor er risikoen for at du får magesyre i spiserøret større, etter å ha spist løk. Dette oppleves som halsbrann.
lol

Krydret mat
Sterk og krydret mat kan også føre til halsbrann. Hvis du ikke klarer å holde deg unna krydret mat, prøv å gradvis tilberede måltider sterkere og sterkere helt til du ikke kan spise det uten å få halsbrann. På den måten vet du hvor sterk mat du tåler uten å få halsbrann.
krydret

Kaffekoppen som holder kaffen varm HELE bilturen!

Peppermynte
Akkurat som løk kan peppermynte få lukkemuskelen mellom spiserør og mage til å slappe av, og dermed øker risikoen for magesyre kommer opp i spiserøret og forårsaker halsbrann.
peppermynte

Fet mat
Ost, avocado, og nøtter alle har til felles at de inneholder mye fett. Fett bremser ned hvor fort magen tømmes, og kan derfor føre til en oppblåst mage. Det øker trykket på den lukkemuskelen mellom spiserør og mage, noe som kan føre til kommer magesyre i spiserøret. En ost etter et stort måltid kan raskt føre til halsbrann.
fetmat

Denne laderen har du ALLTID med deg!

Alkohol
Kanskje en av de mest kjente årsakene når det kommer til halsbrann. Alkohol slapper lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken og kan forårsake at magesyre kommer opp i spiserøret. Dette kan bli forverret dersom du har spist et stort måltid, og magen er full, eller du har spist noe veldig surt mat, for eksempel frukt.
alkohol

Koffein
Koffein virker også avslappende på lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken, og er derfor ofte grunnen til halsbrann, ettersom magesyren har bedre tilgang til spiserøret. Prøv å kutte ned litt på hvor mye kaffe du drikker, hvis du lider mye halsbrann.
kaffe

Så enkelt unngår du å søle neglelakk!

Kullsyre
Kullsyreholdige drikker får magesekken din til å utvide seg, og kan derfor føre til at det vil bli økt press på lukkemuskelen mellom spiserøret og magesekken, noe som kan føre til at kommer magesyre opp i spiserøret, og du får halsbrann.
kullsyre

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook:)

Kilde:Samvirke.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.