Er det nødvendig å skifte underbukser hver dag?

Inneholder annonselinker

Mange bruker de samme underbuksene flere dager i strekk – men blir det automatisk en risiko for sykdom? Her får du fasiten..

Norges råeste hustelt!

oppe

Hver 5 nordmann bytter ikke undertøy hver dag
Nesten hver femte person bruker undertøyet mer enn en dag før han eller hun skifter. Dette gjelder særlig blant menn, hvor tallet er en av fire (24 prosent), mens kvinner er mer forsiktig med små ni prosent. Det viser en undersøkelse utført av Samsung som produserer vaskemaskiner, sammen med analyseinstituttet CINT.

Du trenger aldri mer søle neglelakk!

Bør du være nervøs for sykdommer eller bakterier på festivaler eller etter en helg i skogen der de samme underbuksene har vært på i mange dager?
Eksperter sier nei.
Så lenge vi ikke tar det til det ekstreme, er det derfor relativt ufarlig. Som mennesker er vi bygd for å være motstandsdyktig mot de potensielle bakterier som kan komme ned i det aktuelle området. Selvfølgelig med forbehold om at du tørker deg skikkelig etter dobesøk.


Bruker du saks når du klipper negler?

Underbukser sprer sjeldent bakterier.
Noen mener at man bør skifte undertøy og vasekluter/kjøkkenkluter daglig, men faktum er at disse er ikke noe mer bakteriebegrodde enn dine vanlige klær, sånn som skjorte og bukse.
Så kanskje du heller bør vaske generelt alt oftere?

Så enkelt gjør du om det vanlige kameraet på mobilen din, til et forstørrelsesglass!

Vask hendene heller
Det viktigste rådet er derfor at du bør heller vaske hendene ofte og grundig. Spesielt når de har vært i kontakt med de mer private delene nedenfor navlen, ettersom hender ofte kommer i kontakt med ansiktet ditt og andre mennesker. Så får heller underbuksene komme på andre plass..

Likte du denne? Del den på Facebook:)

Kilde: Samvirke.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.