Gjør du disse feilene når du bestiller ferie kan det koste deg dyrt!

Inneholder annonselinker

1

Å bestille en ferie krever at man har tunga rett i munnen. Det er så mange måter å gjøre feil når du bestiller online. Og dersom man gjør noen av disse feilen, så kan man i verste fall risikere å betale tusenvis av kroner for å bli sittende hjemme!
Derfor, les og lær!

1. Du betaler for en venn med ditt kort
Selvfølgelig, den enkleste måten å bestille hvis man drar flere sammen er å bestille alle billetter på en gang. Men reiseforsikringen som ligger inne kredittkortet gjelder bare for deg og personer i din husstand. Blir vennen din syk får dere ingen penger dekket derfra.

2. Du kjøper unødvendig forsikring eller ekstra tjenester
Reisebyråer ønsker å tjene litt ekstra penger på turen slik at de tilbyr avbestillingsforsikring, konkursforsikring, reiseforsikring, SMS påminnelser eller personlig service – for et tillegg i prisen selvfølgelig. Tenk på hva du egentlig trenger. Reiseforsikring er det viktigste, og det har man stort sett på kredittkort.

Denne sørger for at mobilen har strøm gjennom hele ferien!

3. Du bestiller for tidlig – eller for sent
Nøyaktig når flyet bør bestilles er ikke en eksakt vitenskap. Flere mener man bør bestille interkontinentale reiser ca to måneder før og Europareiser omtrent en måned før avreise. Men variasjonene er store. Skal du reise i skoleferier eller på store utfartshelger bør du bestille mye tidligere. Ryanair er de billigste ti dager før turen ifølge økonomiprofessorer, mens eksempel Momondo mener du bør bestille fire til seks uker før.

4. Du bestiller på feil dag
Flybilletter er dyrest hvis du bestiller på en søndag, ifølge statistikk fra reisebyrået ReiseLink. Billigst er på torsdager.

Denne sørger for at mobilbildene dine blir MYE bedre!

2

Hvorfor må en vekkeklokke være hvit og kjedelig når den kan være like lekker som dette?

5. Du sjekker bare prisen på en flyplass
Store byer har ofte flere flyplasser. Sjekk dem alle, men husk at noen ganger kan de være langt unna. Ryanair er spesielt kjent for å påstå at flyplasser langt ute i ødemarka faktisk tilhører en storby.

6. Du sjekker ikke flyselskapets egne priser
Sjekk billettpriser på forskjellige reise-sider på internett, reisebyråer og på flyselskapenes egne nettsider. Spesielt hos lavprisflyselskaper får man de billigste billettene når du bestiller direkte på deres hjemmeside uten mellomledd.

Massasjeputen som passer både i bilen og i hjemmet!

7. Du glemmer å sjekke avgang og ankomst tidene
Det er ofte en hake med de billigste flyreisene. En sen kveldstur til storbyer har en tendens til å bli billigere enn om morgenen dagen etter. Det betyr at man kommer fram så sent på kvelden at man må rett på hotellet. Man må da betale for en ekstra natt på hotellet, som igjen spiser opp de pengene du trodde du sparte.

3

8. Du glemmer å sjekke mellomlandinger
Flybilletter på ubekvemme tider og reiser der man må bytte fly er ofte billigere. Men tid er penger, selv på ferie. Spesielt hvis det viser seg at de billigste flyreisene innebærer en overnatting på en flyplass. I tillegg risikerer man at en reise som i utgangspunktet tar 2-3 timer kan ta et døgn. Det har man ikke lyst til.

Skohornet du kan ha i lomma!

9. Du glemmer å sjekke om bagasje er inkludert i prisen
Bagasjegebyr kommer som en ubehagelig overraskelse når du bestiller for eksempel Ryanair og Norwegian, men også hos mange andre selskaper. Dette er greit å alltid ha i bakhodet når man bestiller.

10. Du staver navnet ditt feil
En enkel skrivefeil kan bety at du må kjøpe en ny billett, evt betale en (altfor høy) gebyr for å få dette endret. Sjekk nøye bokstav for bokstav. Deretter sjekker du igjen. Det samme gjelder passnummer og e-post hvis det kreves.

11. Du bestiller feil dato
Sjekk hele reservasjonen nøye før du kjøper billetten slik at alle datoer er riktig.
Sjekk når flyet lander, og at ikke hjemreisen er overraskende lang slik at du plutselig ikke får kommet deg på jobb. Det er både flaut, og kostbart med tapt arbeidsinntekt.

Endelig en ring som kan åpne ølflasker!

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde:expressen.se

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.