Helsefordeler ved å ta en ferie!

Inneholder anonselinker
ferieoppe

Selv om man her i landet (stort sett) har krav på betalt ferie, så er mange som faktisk ikke tar alt de har krav på. Så mange som 1 av 4 dropper å ta betalte feriedager, de overfører de ikke til neste år, og de tar det ikke ut i penger. Ergo – De jobber gratis, og gir rett og slett penger (iform av gratis arbeidskraft) til arbeidsgiver.

Ifølge eksperter er fordelene med ansatte tar ut ferie store, feks høyere produktivitet, sterkere arbeidsmoral, mindre gjennomtrekka av ansatte, og betydelige helsemessige fordeler.
Men hva er de helsemessige fordelene?

Se også:Har du det du trenger til ferien?

Å ta ferie:

Reduserer stress
Eksperter sier at ferie redusterer stress og angst og forsterker den psykiske og fysiske helsen til hele familien.

Holder hjertet frisk
En årlig ferie har vært knyttet til en nedgang i hjertesykdommer. Det er publisert en artikkel hvor en studie fant ut at menn som tar hyppige, årlige ferier hadde 32 prosent mindre sannsynlighet for å dø av hjertesykdom enn sine kolleger som droppet ferier.

Lignende resultater ble funnet i Framingham hjertestudiet, som fant negative effekter på hjertet når kvinner ikke tar ferie. I en 20-årig studie fant forskerne ut at kvinner som tok ferie en gang hvert sjette år eller mindre hadde nesten åtte ganger større sannsynlighet for å utvikle hjertesykdom eller få hjerteinfarkt enn kvinner som tok minst to ferier i året.

Forbedrer din mentale helse
En undersøkelse med nesten 1400 deltakere i studier på brystkreft, hjerte-og karsykdommer og andre forhold, utført ved universitet i Pittsburgh, fant ut at fritid, inkludert ferier, bidro til mer positive følelser og færre negative følelser og depresjon

Forbedrer dine relasjoner

En fem-årig studie av kvinner i Usa viste at kvinner som tar ferie minst to ganger per år har mindre sannsynlig for å bli anspent, deprimert eller sliten, og er mer fornøyd med sine ekteskap.

Så folkens, Ikke bare er det utrolig deilig å komme seg vekk fra jobben noen ganger! Det er også helsebringende til tusen, og det er en stor fordel for arbeidsplassen og sjefen, da du kommer tilbake frisk og rask, og med stort pågangsmot!

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Time for some bonding on the beach

Kilde: Hunffington post

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.

,