Ideer til Sunn snacks

Sunn snacks er en fin måte å bekjempe sult i mellom måltidene. Niomi Smart har gode ideer til noen, se video

 

Servere sunn snacks til barna er viktig for god ernæring, støtte livslang sunne matvaner, og bidrar til å hindre kostbare og potensielt invalidiserende sykdommer, for eksempel hjertesykdom , kreft, diabetes, høyt blodtrykk og fedme. Snacks spiller en viktig og voksende rolle i barns kosthold.

Frukt og grønnsaker

De fleste av snacks servert til barn bør være frukt og grønnsaker, siden de fleste barna ikke spiser de anbefalte 5-13 porsjoner med frukt og grønnsaker hver dag. Å spise frukt og grønnsaker reduserer risikoen for hjertesykdom, kreft og høyt blodtrykk. Frukt og grønnsaker inneholder også viktige næringsstoffer som vitamin A og C og fiber.

Servere fersk frukt og grønnsaker kan virke utfordrende. Men god planlegging og et økende antall hyllestabile frukt og vegetabilske produkter på markedet gjør det lettere. Selv om noen tror at frukt og grønnsaker er kost snacks, de er faktisk billigere enn mange andre mindre sunne snacks på en pr-servering basis. Prøv mange forskjellige frukter og grønnsaker og forberede dem på ulike måter for å finne ut hva barna liker best.

Tips: serverer snacks med morsomme plater, servietter, kopper, eller sugerør eller ha en smaking-fest der barna kan stemme på deres favoritt snacks.

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.