Ikke all mat bør gjennoppvarmes i mikroen! Se hva du bør styre unna.

Inneholder annonselinker

Det er kjekt å kunne bruke mikroen til å varme opp mat, men det er langt fra all mat som blir like god når den gjennoppvarmes i mikroen, og det er ofte slik at kosemat som pizza, pasta, osv er det som mister mest smak, og hva er vel vitsen med kosemat uten smak?
Her ser du derfor hva du bør styre unna å varme opp i mikroen, og hvordan det heller bør varmes opp:)

De smarte lekene til barna:)

Mat som er laget i ildfaste former, som feks lasagne bør du ikke varme i mikro. Ta heller å hell litt vann i formen, før du dekker til hele greia med aluminiumfolie og putter den i stekeovnen på ca 160 grader til den er gjennomvarm
Da unngår du at maten blir tørr.
FN_getty_casserole-reheat_s4x3.jpg.rend.snigalleryslide


Hodelykten alle vil ha!

Pizza bør heller ikke mikroen da den blir slapp og ikke god. Med pizza kan man gjøre det samme som med ildfast form. I stekeovnen på ca 160 grader til osten er smelten og skorpen er sprø. Har man derimot bare et eller to stykker kan man ta en tørr stekepanne, og steke pizzaen i den. Da bør du ha aluminiumfolie over.
pizza

Det er hoverboard-sesong! Skaff deg ditt hoverboard her!

Pasta eller spaghetti mister mye smak dersom man varmer den i mikroen, og dersom man har laget den amerikanske retten makaroni med ost, vil mest sannsynlig osten skille seg fra pastaen, noe som absolutt ikke er heldig.
Istedet heller du bare pastaen over i en kjele, tilsetter litt vann og varmer opp på lav varme. Her bør det ikke fosskoke, men varmes sakte men sikkert opp.
FN_getty_spaghetti-reheat_s4x3.jpg.rend.snigalleryslide


Det trådløse headsettet som sitter på plass under treningen!

Biff/steik i mikroen blir bare smakløst. Det meste er å bruke en sautepanne (dyp wok-panne) med litt olje. På medium varme til biffen er gjennmstekt, og på ny har fått stekeskorpe.
Har du ikke sautepanne kan du bruke vanlig stekepanne.
steik

Så enkelt er det å få trent hjemme!

Pommes frites blir bare daffe og smakløse når de er kalde, og er utrolig vanskelig å varme opp igjen, men den beste måten er også her en sautepanne, eller en vanlig stekepanne. Ta opp i en god klump med olje og vent til oljen er god og varm før du tar oppi pommes fritesen. «friter» de deretter til de er varme, og legg de på et tørkepapir til tørk etterpå.
pommes

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook:)

Kilde: foodnetwork.com

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.