Maraton og triathlon er ikke så sunt man skulle tro! Så mye bør man trene i uka.

Inneholder annonselinker

Mange nordmenn har blitt hektet på løpetrenden, og finner nesten daglig frem joggesko og hopper i treningstøyet for å ta fatt på veier, stier eller på tredemølle. Og det er ingen tvil om at løping er bra for helsen, men faktisk kan for mye løping ha helt motsatt effekt.

Treningsarmbåndet som tracker din trening og din hverdag – Slik får du full kontroll!

oppe

Sportsbelte – Et must for alle som løper!

Amerikanske kardiologer mener at det er en myte at høy intensitet og ekstreme former for trening som maraton og triatlon er sunt og bra for vår helse og levealder.

Maraton skade hjertet

Det er faktisk vitenskapelig forskning som viser at maraton sannsynligvis skade hjertet mer enn det gagner. Trening i høyt tempo er generelt sunt og bra for helsen din, men bare hvis den daglige mengden av trening ikke overstiger 30-50 minutter, sier forskerne.

Så det er en vanlig misforståelse at ekstremsport som maraton og triatlon gir deg super helse!

Endelig en løpesekk som sitter på plass!

Begrens antall maraton og triathlon.

Hjertespesialister anbefaler at du begrenser antall ekstremsporter til en enkelt eller noen få maraton eller triatlon, og at du heller bør prioritere mer trygge og sunne mosjonsvaner . De mener derfor at vi bør fokusere på mer moderate former for fysisk aktivitet, ellers kan vi risikere å komme til livets mållinje for fort.

Resultatene fra undersøkelsen er i tråd med konklusjonene forskning fra Danmark som sier at den sunneste mengden trening er på en to og en halv time totalt iløpet av uke, i et tempo som gjør deg andpusten!

Disse øretelefonene detter ikke ut under treningsøkta!

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde: avisen.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.