Sånn bør du oppbevare hagemøbelputer og parasoller gjennom vinteren

Inneholder annonselinker

Når høsten kommer, er det på tide å pakke sommeren ned. En av de viktigste rådene er å unngå fuktighet når puter for stoler, solsenger og benker pakkes bort. Det samme gjelder for parasoller.
Her får du noen smarte råd til oppbevaring gjennom vinteren.

oppbevaring oppe

Det har aldri vært enklere å dele opp en ananas!

Unngå mugg – lag ventilasjon til putene
Når sensommeren går mot slutten, er det på tide å pakke møbler og puter unna. Du kan holde putene klare til bruk hvis du pakker de rett ned.

  • Først børst av støv og skitt av putene
  • Har de en vannavvisende overflate, tørk putene med en fuktig klut
  • Kontroller at putene er tørre
  • legg putene i en plastpose, men ikke lukk plastposen. Dannes det kondens, kan fuktigheten slippe ut dersom plastposen ikke er lukket
    Oppbevar putene på et tørt sted uten for mange temperatursvingninger

Så enkelt kan du gjøre hygienen hjemme enda bedre!

legg putene i en pose, dersom putekassen er laget av tre
Legger du putene fra hagemøblene i en puteboks av plast, er det viktig at putene er helt tørre før du legger dem i puteboksen.

Vann kan ikke fordampe fra en lufttett puteboks, og er putene fuktig når du pakker dem, risikerer du at putene blir fulle mugg. Bakterier har gode vekstmuligheter på våte puter.

Denne bør vel finnes på alle bad?

Hvis du i stedet velger en puteboks av tre, er det andre forholdsregler du bør ta. Spesielt hvis den er utendørs hele vinteren:
En puteboks av tre kan være hyggelig, men treet kan absorbere vann. Vannet kan komme inn og skade putene, hvis du ikke har lagt de i en posepute.

Dersom putene skal i en pose før de blir lagt i en puteboks av tre, er det viktig at de er helt tørre først. Husk også at store temperatursvingninger som øker risikoen for kondens.

Babycallen som barna elsker!

Parasollen må være tørr
Parasollen må være helt tørr før du pakker den ned. Spesielt hvis du har en parasoll der duken er av stoff. Bruk en av de siste solfylte høstdager til å slå parasollen helt ut slik at den kan tørke ut i solskinnet. Husk å slå slå den ned og ta det ned før dugget kommer. Tørk parasollen ren, og pakk den i en pose. Ikke lukk posen helt.

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde:samvirke.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.