Sånn fjerner du vondt lukt fra skoene!

Inneholder annonselinker

Sur lukt fra skoene. Det er ikke bare det at det er flaut for den som har det, men det er ikke akkurat digg for omverden når noen ved siden av deg tar av skoene, og du holder på å få i bakken.
Heldigvis finnes det en enkel løsning der:)

Rumpetaske med drikkeflaske – Perfekt til treningen i sommer!

oppe

Frys ned.
Den enkleste trikset er å sette skoene i fryseren over natten. Bakteriene som forårsaker vond lukt, tåler ikke frost og dør. Dette må gjentas med jevne mellomrom.

Dersom du ikke har plass i fryseren, kan du legge skoene i en pose og legge de på balkongen, terrassen eller henge dem ut fra vinduet i vintermånedene. Hvis du gjør det til en vane hver dag, holder lukten seg borte.

Har du ikke ryggesensor? Så enkelt skaffer du deg!

Hold skoene tørre
Mikroorganismer vil vi gjerne holde ute, fordi de elsker fuktige steder. Sko som er svette eller varme, og umiddelbart blir satt inn i skoskap, etter at de er tatt av, er nesten dømt til å bli besøkt av organismene og deretter lukte dårlig.

Som et minimum er det en god idé å ta sålen opp og legge den ut til tørk ved siden av skoen. Det kan ta mange timer før skoene er tørre hel gjennom, så ha to par å veksle mellom.

Så enkelt unngår du matrester i sluket!

Du kan også:
Spre en halv til en spiseskje natron i hver sko, og la dem stå over natten. Støvsug det opp neste dag, og så de kan enten brukes eller vaskes i maskinen for mer forebygging. Etter vask, er det viktig at skoene tørker grundig.

Likte du denne? Del den med vennene dine på facebook!

Kilde.samvirke.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.