Slik oppdager du, og fjerner flått!

Inneholder annonselinker

Flått er et blodsugende edderkoppdyr som kan bite seg fast på mennesker og dyr.
Flåtten trives best i skog og områder med høyt gress. Flått kan overføre bakterien borrelia når den suger blod og man kan utvikle borreliose, flåttsykdom.
Derfor er det viktig å fjerne flåtten, helst innen 24 timer.
Her ser du hvordan du oppdager den, og fjerner den!

Barneklokke med GPS og toveis kommunikasjon – En trygghet for deg, og for barna!

1

En flått som har sugd seg fast danner en liten mørk klump. Jo lenger flåtten får sitte og suge blod, jo større blir den. Hvis den ikke blir oppdaget, vil den selv slippe taket etter noen dager, men da kan sykdommen allerede være i kroppen din.

Flått biter seg ofte fast på spesielt tynne hudområder som bak ørene, knehaser, i armhulen eller i skrittet. Mens flåtten gjerne setter seg på nedre del av kroppen hos en voksen person, er hode og hals mer utsatt hos barn.

Vanligvis fører et flåttbitt bare til lokal hevelse rundt bittstedet. Dette er ikke et sykdomstegn, og krever ingen behandling. Det kan oppstå lokal infeksjon, lik infeksjoner man får ved flis i fingeren.

Denne sørger for at du alltid har strøm på telefonen!

Hvordan føles borreliose?
Ofte merker man flåtten som det første tegn på at det kan være noe galt, men noen mennesker oppdager ikke at de har blitt bitt av en flått. Det er viktig å huske at selv om man har blitt bitt av en flått er det ikke sikkert man får borreliose. Det er likevel en god idé å snakke med legen sin om hva man skal være oppmerksom på. Ofte blir det litt rødt omkring bittstedet som ved andre hudskader, men dette er ufarlig og kan evt. behandles med sårsalve.

Så enkelt får du kontroll på alle kablene dine!

Faresignaler:
et rødt merke rundt bittstedet. Det røde merket blir gradvist større og større, og har ofte et blekt område i midten. Dette faresignalet kalles erythema migrans.

Slik fjerner du flått:
Bruk fingrene, en pinsett eller en flåttfjerner som du kjøper på apoteket. Ta tak i flåtten helt nede ved huden og dra den rett ut. Det har liten betydning om deler av flåttens biteredskaper blir sittende igjen i huden.
Vask bittet med såpevann
Du kan gjerne legge på litt antibiotikaholdig sårsalve på bittstedet.

Her ser du hvordan du kan fjerne den med pinsett:

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde:klikk.no/apotek1.no/youtube.com

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.