Slik unngår du å havne i den økonomiske samboerfellen!

Inneholder annonselinker

SPAR SMART
Når kjærlighet blomstrer unngår mange samboere diskusjoner om økonomi.
Men eksperter er enige om en ting: Gjør det klart hva som gjelder mellom deg og din kjære og sørg for at dere er enige, slik at dere ikke har en falsk følelse av sikkerhet og går rett i samboerfellen.

oppe

Led hodelykt på vannvittige 2000 lumen! Sjekk den her!

Et skrekkeksempel på mangel av samboeravtale er Eva Gabrielsson, partneren til forfatteren Stieg Larsson. De hadde ikke skrevet testamentet og hadde aldri diskutert noe rundt det, noe som gjorde at hun ikke arvet hans enorme formue da han døde.
Men selv om mange sikkert forstår viktigheten av testamenter og samboeravtaler,er det mange ugifte par som aldri får seg til å gjøre det formelt.
På en undersøkelse gjort av nesten 2000 mennesker i fjor høst bare svarte hvert femte par at de har diskutert hva som skjer med økonomien i tilfelle separasjon.

Se også: Med denne har du alltid kontroll på om barnet ditt sover trygt og godt!

Store økonomiske konsekvenser
De økonomiske konsekvensene kan bli store hvis kjærligheten krasjer.
– Det viktigste er å faktisk forstå hva som er hva. Skriv avtalen hvis du føler det er nødvendig, og få en advokat til å se på det. Ta en times konsultasjon for å få det på papiret. Våg å ta opp økonomiske problemer mens kjærligheten blomstrer og vær ærlig slik at du bygger tillit dere imellom.

Se også: Å klippe neglene med saks eller negleklipper er gammeldags. NÅ er det DENNE som gjelder!

Snakk om økonomi
Bli enige om hvordan du skal fordele økonomien før det blir et sårt tema. Ta tak i det når alt er bra, det er ikke noe bedre tidspunkt enn da. Eier dere felles bolig, prat om hva som skal skje dersom noe skulle hende? Det er ofte en økonomisk ubalanse i parforhold, der en gjerne tjener mer enn den andre. Diskuter hvordan den som tjener best bør bidra nå, og hvordan den personen evt kanskje skal få noe tilbake ved et evt brudd.

Skriv en samboeravtale
For å sikre det økonomiske er ekteskap virkelig det beste alternativet, men ellers er en samboeravtale eller et testamente også bra. Mange bruker en advokat for å være sikker på at alle papirene er riktig.

Det viktigste er åpenhet og enighet!

Høyttaleren som ser ut som en klokke!

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

nede

Kilde: Aftonbladet

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.