Snarveiene og triksene som hjelper deg med å gå 10000 skritt om dagen!

Inneholder annonselinker

Vi har alle hørt at det er smart, og sunt å ta trappene i stedet for heisen, men det trengs langt flere snarveier enn trappe-tiltaket for å få de daglige trinnene som eksperter anbefaler at vi trenger hver dag.

10.000 skritt
Eksperter anbefaler at du minst går 10.000 skritt om dagen og at barn bør gå 12.000 skritt. De 10.000 skrittene er den grunnleggende daglige mosjon. Dette tilsvarer da 100 minutter med rolig gange eller 75 minutter med rask gange. I tillegg bør man trene noen ganger i uken for å få pulsen opp!
1

Helt rå kikkert – til en helt rå pris!

Parker bilen litt lenger ned i gaten
Når du kommer på jobb med bil, eller når du kommer hjem fra jobb, ikke parker rett foran inngangen. Prøv å parkere et par hundre meter unna, slik får du sneket noen skritt inn i hverdagen.
2

Med denne kan du trene hjemme!

Gå av et stopp, eller to for tidlig.
Ofte skynder vi oss hjem, slik at vi kan begynne å slappe av, eller så vi kan gå ut og trene. Men hvorfor skynde seg hjem når de gode, sunne treningmulighetene flyr forbi vinduene. Gå av bussen eller toget ett stopp før. Eller ta en annen bussrute som stopper ikke fullt så nær der du bor.
3

Fjernkontrollen bør fjernes
Ta batteriene ut av fjernkontrollen , slik at du må stå opp fra sofaen hver gang du ønsker å skifte kanal. Så du får både gått litt ekstra steg og trent rumpe og lår.
4

Klokken alle prater om! Barneklokke med GPS og toveis-kommunikasjon!

Lytt til musikk
Mange spiller musikk fra datamaskinen eller telefon, hvor tusenvis av sanger står i kø for å bli spilt uten at du må gjøre det minste. De gode gamle LP-platene gjør at du må stå opp for å snu dem. Og når du likevel må opp, hvorfor ikke danse til neste sang?
5

Denne sørger for at du kan komme hjem til et varmt hus!

Gjør om mobiltelefonen til en stasjonær telefon.
La telefonen sitte i veggen eller ligge på en hylle hjemme, slik at du faktisk må stå opp når du ønsker å se på den.
6

Registrer dine skritt
Det kan være motiverende i seg selv å måle hvor langt du går. Det finnes ulike skrittellere, men på de fleste smarttelefoner kan laste ned en gratis app som kan telle antall trinn. Eller skaff deg en skritteller!
7

Smart armbånd – Registrer dine bevegelser, treningsøkter og skritt gjennom hele dagen!

Gå tur med naboen
Avtal med en nabo eller venn å gå en tur etter middag. Eller gjør det til en vane å gå rundt blokken når du har spist. Eller ta barna eller hunden eller naboens unger ut i hagen eller parken og lek litt.
8

Gå på toalettet
Når du er på jobb og må på toalettet, så velg et toalett som er så langt unna som mulig. Helst en annen etasje.
9

Denne koppen holder kaffen varm gjennom HELE bilturen!

Mindre «skjermtid»
Kutt en time av din TV-titting hver dag og se hvor mange ekstra skritt det gir deg.
10

Oppladbare tøfler som er varme når du tar de på!

Alle monner drar!
Selv om du kanskje ikke rekker en full treningsøkt i dag, eller kanskje ikke gå den lengste gåturen, så fortvil ikke. En liten 5 minutters spasertur er bedre enn ingenting. Og husk; Det blir ikke resultater av en dag. Det blir resultater av valg man tar over en lengre periode:)
11

Likte du denne?
Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde.samvirke.dk

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.