Syv klassiske gadgets som forsvant – en ble til en Emoji

Inneholder annonselinker

Gjennom årene har et stort antall gadgets kommet og gått. Noen har blitt værende, men veldig mange flere har forsvunnet fra våre liv. Her ser du en liste av noen av de tingene vi pleide å ikke kunne klare oss uten, men som i dag heller er på utstillinger på museet.

1

Commodore 64 – i Guinness Book of Records
1982 kom en datamaskin som skulle revolusjonere verden. Commodore 64 ble oppkalt etter sine 64 kilobyte RAM og hadde betydelig bedre lyd og grafikske spesifikasjoner enn konkurrentene på dette tidspunktet.

Trenger du noe datautstyr? Her finner du det meste!

Commodore 64 har kommet seg inn i Guinness Book of Records som den bestselgende datamodellen noensinne , anslangsvis er mellom 10 og 17 millioner enheter solgt. En årsak til den kommersielle suksessen er at det ble solgt i vanlige butikker, og ikke bare i elektronikkbutikker .

Rundt 10 000 forskjellige program ble laget til og for Commodore 64, alt fra kontorapplikasjoner til spill.

2

Nokia 3310 – ble en emoji
Finske Nokia har hatt en tøff tid i det siste, men det var en tid da de dominerte det mobile markedet. Fremfor alt, en telefon var umåtelig populær på 2000-tallet.

Se også: Uslåelige priser på mobiltilbehør!

Med sin robuste konstruksjon og enkel design ble 3310 en klassiker i mobilverdenen. Det kom også på grunn av at den hadde en rekke unike funksjoner. For eksempel, en kalkulator, stoppeklokke og kultspillet Snake.

I høst fikk 3310 en anerkjennelse, da den ble en av Finlands tre «nasjonal-Emoji».

3

Nintendo Gameboy – mer enn 100 millioner solgte
Japanske Nintendo ble grunnlagt i 1889. 100 år senere lanserte selskapet det som har blitt en av sine mest kjente produkter gjennom tidene.
Den håndholdte spillkonsollen ble drevet av fire AA-batterier, og hadde en monokrom skjerm. Flere oppfølgere kom etterhvert på markedet, inkludert Game Boy Color med fargeskjerm. Tusenvis av spill kom til Game Boy, blant de mest kjente er Super Mario og Tetris.
Game Boy hadde konkurrenter fra blant annet Sega og Atari, men vant kampen. Sammen med oppfølgeren Game Boy Color har mer enn 100 millioner eksemplarer av den bærbare enheten blitt solgt på verdensbasis.

4

Sony Walkman
Med sitt karakteristiske blå og sølvfargede metalldeksel ble Walkman TPS-L2 1979 utgitt i det japanske markedet. Walkman var verdens første bærbare stereo som folk hadde råd til og den endret måten vi lytter til musikk.
I de første Walkmanene var det kassettene som betydde noe. Etterhvert ble Konseptet Walkman omgjort til CD, Minidisc og til slutt mp3-filer.

Denne lille saken samler all din musikk! Perfekt til treningsøkten!

Mer enn 385 millioner Walkman-enheter har blitt solgt over hele verden.

5

Tamagotchi – Datadyr
Hvis du vokste opp på 90-tallet vet du garantert hva dette er. Det «digitale dyret» som du tar vare på var en gigantisk suksess.
Den japanske leketøyprodusenten Bandai lansert tamagotchin 1996. Brukeren kan med den lille enheten ta vare på et dyr ved å mate den og leke med den.

Navnet kommer fra en blanding av japanske «tamago», som betyr egg og «chi» som betyr elskelig. Som dermed blir «elskelig egg». Mer enn 76 millioner Tamagotchi har blitt solgt hittil.

6

VHS – vant krigen
JVC lanserte VHS videokassettsystem (Video Home System) i 1970, men det var i løpet av videoformatkrigen på 80-tallet og 90-tallet at den ble veldig populært.
Videoformatkrigen var hovedsakelig mellom VHS og Betamax, som kom fra Sony. VHS gikk av med seieren og ble standardformatet for publisering av filmer frem til 1997, da DVD ble lansert.
VHS-kassetter måtte bli spolt frem og tilbake manuelt, noe unge mennesker i dag trolig ikke kan forestille seg. Det gikk også an å spille over en VHS-kassett med et annet innhold.

7

Disketten
Datidens Usb kan man kanskje kalle disketten. Det ble først lansert av IBM i 1972. Det var da helt firkantet, og målte ca 20 cm i bredden.

Etterhvert kom det en som var 13 centimeter bred, men den ble langt fra så populær som den kjente på 9 cm som kom i begynnelsen av 80-tallet. Denne platen ble standard for lagring av f.eks dokumenter.

Trenger du USB eller minnebrikke? Sjekk utvalget!

Den vanligste var disketter med 1,44 Mb plass, men senere kom også disker med 240 MB lagringsplass. På 2000-tallet døde disketten sakte men sikkert ut, og i dag har i utgangspunktet ingen datamaskiner diskettstasjoner.

Likte du denne? Del den med vennene dine på Facebook!

Kilde: Aftonbladet

Lik Smarte Ideer på Facebook

Knapp

.